Annons:
Tidningen SVENSK DAMFOTBOLL
Västra Klintvägen 6, 681 52 Kristinehamn
Tel.
Email: redaktionen@svenskdamfotboll.se
Till startsidan...
Svensk Damfotboll (SDF) Mejladress: redaktionen@svenskdamfotboll.se. Detta är en specialtidning om tjejfotboll som utkommer som papperstidning sex gånger om året. Det är en tidning med mycket fint magasinstryck och med UV-lackat omslag. Cirka 70 sidor per nummer! Vi bjuder på spännande läsning om landslaget, intressanta cuper och träningsläger. Tidningen har också en unik profil genom att skriva om såväl Allsvenskan ända ner till div. III. Tidningen startade 1989. 2017 innebär Årgång 29! Hemsidan, svenskdamfotboll.se, har funnits sedan september 2004. I vårt exklusiva Artikelarkiv här nedan kan ni se artiklar ända sedan starten 2004. En unik sammanställning. Under denna text i den blå kolumnen för Presenterade klubbar kan ni exakt se i vilka nummer vi har skrivit om olika klubbar i vårt avlånga land. År för år och i nummer för nummer ända sedan starten 1989. Om ni vill komma i kontakt med oss så är bästa sättet att snabbt sända ett E-mail till den adress som står uppe i det blå fältet till vänster om loggan. Klicka bara på mejladressen så kommer ni direkt till ert mejlprogram. Då vi sällan har möjlighet att svara i telefon under vanlig kontorstid, vill vi att ni mejlar oss istället. Därför står inget telefonnummer angivet. Vi svarar dessutom på alla mejl inom loppet av max 24 timmar, oftast mycket snabbare än så. Under Senaste nytt bjuder vi på nyheter både från oss själva men även från andra tidningar och våra radio och TV-kanaler.
  Till startsidan »  Lyssna på radiosporten » Nyhetsbrev » Artikelarkiv » Torsdag, 21 September 2017 Tid: 01:42
  FILMER - ett nytt inslag är att vi har börjat filma, t.ex. U19-landslaget, Gothia Cup med mera. Här ser ni alla filmer på ett och samma ställe» PRESENTERADE KLUBBAR - Svensk Damfotboll har funnits sedan 1989. Här ser vi en unik redovsning över vilka klubbar vi har skrivit om» FACEBOOK - besök gärna vår FB-sida där det också står mycket intressant att läsa om damfotbollen. Läs mer» NOSTALGI - se härliga bilder från den oerhört dramatiska VM-finalen 2011 mellan Japan och USA
i Frankfurt. Läs mer»
 

Meny

Startsida
Föregående...


Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/s/svenskda/www/poll/include/class_mysql.php on line 23
Poll ID 0 does not exist.

PRENUMERERA på Svensk Damfotboll. Du får sex välfyllda nummer för endast 440 kronor (inkl. moms och porto).


Sök på Internet eller
Svensk Damfotboll
Skriv in ett sökord:

Välj sökalternativ:


TillbakaNr 19 av 60HTML | Text | Föreg.    Nästa

EXKLUSIV CUPBEVAKNING

Datum : 2012-01-16


Till startsidan»  Cupspecial»  Senaste nytt»

Måndagen den 16 januari 2012
 
 
 
 
» STOR CUPBEVAKNING -
bjuder vi på från Svensk Damfotboll. Efterfrågan är stor, framför allt från unga läsare, om cuper och vilken turnering man ska välja att delta i varje år. Varje turnering har ju sin speciella charm. På bilden ser vi segerrusiga spelare från LdB FC Malmö som deltog i Cup Denmark, som är en internationell turnering i Ishöj där lag från många nationer deltar. Vi skriver om 17 intressanta cuper, där du som läsare får all info du behöver veta. Detta hittar ni direkt på startsidan.

Vi har här i Nyhetsbrevet presenterat de 17 turneringar som får ynnesten att synas i vår mycket stora cupbevakning.SKITIGT VÄRRE - är det uppe i Lappland hos Storuman när SM i Swampsoccer avgörs 6-7 juli. Men så ska det också vara i denna fascinerande form av fotboll. Man spelar med sex spelare i varje lag plus avbytare. Planens storlek är 30x60 meter och speltiden är 2x10 minuter. Lagen som deltagit i Swampsoccer upplever detta som det roligaste man har gjort.  Klicka här⇒

- besök vår nya Facebooksida där vi länkar till både egna och andra intressanta händelser inom damfotbollen. Gå gärna in och Gilla oss.
Klicka här⇒


BRA ELLER DÅLIGT? -
är det bra eller dåligt att regeln om farmarlag "skrotas" i år och inte längre får förekomma. Detta enligt FIFA:s regelsystem. Tycker du att det är bra eller dåligt? Delta i vår omröstning på startsidan. 
Klicka här och rösta⇒


VILL MAN UPPLEVA SOL, BAD OCH HÄRLIG FOTBOLL - så är Åhus Strand Beach Soccer ett ypperligt val. Här spelar man fotboll barfota på finkornig sand. En helt annorlunda form av fotboll med andra ord. Och precis som i Swampsoccer så krävs det att man har en bra kondition. Här spelar man 5-mannafotboll. Till varje match används en målvakt, fyra utespelare och tre avbytare. Speltiden är 2x8 minuter. Klicka här⇒
EXKLUSIV CUPBEVAKNING -
vi bjuder på utsökta cuptips både i Sverige och utomlands både i tidningen och inte minst här på webben. Vi har skrivit om nedanstående cuper på ett utförligt sätt, där vi tagit reda på priser att delta i turneringarna, antalet matcher man får spela som minst, vilka länder som deltar i turneringarna, kringaktiviteter och  mycket, mycker mer. Vi presenterar cuperna på svenskdamfotboll.se, precis som nedan, i datumordning. I varje artikel finns det också väldigt fina bilder till varje turnering som gör att man längtar till sommaren.
Klicka här för att se alla cuper och få all info⇒

Följande turneringar tipsar vi om
(presenteras i datumordning från juni till augusti):

Nörhalne Cup (Danmark, 17-20 maj):
Detta är en mycket välorganiserad turnering. Lagen som deltar här får möta många nya och intressanta motståndare på härligt gröna fotbollsplaner.
Åldersgrupper på flicksidan: 11, 13, 15 och 18 år.
Klicka här och läs Nörhalne Cups hemsida⇒

Aroscupen (28 juni-1 juli):
Aroscupen i Västerås är en turnering som bl.a. bjuder på spännande internationellt motstånd. Cupen drivs av en rutinerad och bra organisation med bra förläggningar.
Åldersgrupper på flicksidan: 9, 11, 12, 13, 14 och 15/16 år
Klicka här och läs Aroscupens hemsida⇒

Örebro Cupen (28 juni-1 juli):
Här deltar många tjejlag varje år. Örebro Cupen är Sveriges största cup när det gäller finska lag. Mer än 70 finska lag är med här varje år. Man har en utmärkt service.

Åldersklasser på flicksidan: 10, 11, 12, 13, 14 och 16 år.
Klicka här och läs Örebro Cupens hemsida⇒

Piteå Summer Games (29 juni-1 juli):
PSG är landets näst största fotbollsturnering där tjejerna verkligen kommer i fokus. Här kan man också spela fotboll under midnattssolen, vilket är mycket populärt.
Åldersgrupper på flicksidan: 10, 11, 12, 13, 14, 15 och 16 år Elit.
Klicka här och läs Piteå Summer Games hemsida⇒


Skadevi Cup (29 juni-1 juli):
Skadevi Cup i Skövde erbjuder matcher mot bra motstånd, på fina planer och med bra domare. Mellan matcherna besök gärna norra Europas häftigaste äventyrsbad.
Åldersgrupper på flicksidan: 12, 13, 14 och 15/16 år.
Klicka här och läs Skadevi Cups hemsida⇒


Skinnarcupen (29 juni-1 juli):
Skinnarcupen i Malung är cupen som har precis allt inom gångavstånd. Du parkerar bara bilen sedan finns allt där. Mat, logi och fantastiska gräsplaner.

Åldersgrupper på flicksidan: 10/11, 12/13, 14/15.
Klicka här och läs Skinnarcupens hemsida⇒


Åhus Strand Beach Soccer (30 juni-8 juli):
När man hör Beach Soccer så tänker man genast på Brasilien och den långa sandstranden Copacabana. Men nu finns denna härliga spelform även i Sverige.

Åldersklasser på flicksidan: Från 10 år upp till senior.
Klicka här och läs Åhus Strand Beach Soccers hemsida⇒

SM i Swampsoccer (6-7 juli):
Upplev SM i Swampsoccer i Storuman, 24 mil nordväst om Umeå. Denna turnering spelas alltid i gyttja och lera så man blir onekligen geggig efteråt. Men det är bara roligt.
Åldersklasser på flicksidan: Upp till 16 år.
Klicka här och läs Swampsoccers hemsida⇒


Cup No. 1 (Fredrikshamn, Danmark, 9-14 juli):
Cup No.1 är turneringens nya namn. Sedan starten 1984 har man hetat Dana Cup No. 1. Till 2012 förväntar man sig 250 lag från 20 nationer.
Åldersklasser på flicksidan: 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19 år.
Klicka här och läs Cup No1:s hemsida⇒


Gothia Cup (Göteborg, 15-21 juli):
Gothia Cup är världens största fotbollsturnering för ungdomar. 2011 deltog 1570 lag från 70 länder och över 50 procent av lagen kommer från utlandet!
Åldersklasser på flicksidan: 12, 13, 14, 15, 17 och 19 år.
Klicka här och läs Gothia Cups hemsida⇒


Dana Cup (Hjörring, Danmark, 23-28 juli):
Dana Cup är känt för att ha en fantastisk organisation och bra mat så att deltagarna kan prestera max på planen. Här deltar drygt 800 lag från hela världen.
Åldersklasser på flicksidan: 12, 13, 14, 15, 16, 17 och 19 år..
Klicka här och läs Dana Cups hemsida⇒


Football Festival Denmark (24-29 juli):
Den härliga fotbollsfestivalen i Århus firar 10-årsjubileum under 2012. Detta är en toppkvalitet turnering. Inte bara på planen utan också utanför.

Åldersklasser på flicksidan: 13, 14, 15, 17 och 17 år Elit.
Klicka här och läs Football Festivals hemsida⇒


Cup Denmark (Ishöj, 26-29 juli):
Detta är en internationellt präglad turnering. Cup Denmark arrangeras i ett unikt samarbete mellan Here We Go Sport In Sweden AB och mästarklubben LdB FC Malmö.
Åldersklasser på flicksidan: 13/14, 15, 16 och 17 år.
Klicka här och läs Cup Denmarks hemsida⇒


Umeå Fotbollsfestival (26-29 juli):
Denna cup har genom alla år, 28 år i rad, utvecklats och finslipats till ett arrangemang av hög klass. Satsningen på flicksidan är stor. 43 procent av lagen var flickor 2011.
Åldersklasser på flicksidan: 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 och 16 år..
Klicka här och läs Umeå Fotbollsfestivals hemsida⇒


Norway Cup (Oslo, Norge, 29 juli-4 augusti):
Norway Cup firar 40 årsjubileum 2012! Här deltar cirka 1500 lag varje år. Man fick också pris vid senaste norska idrottsgalan som även TV-sändes.
Åldersklasser på flicksidan: 11, 12, 13, 14, 15/16 och 17/19 år.
Klicka här och läs Norway Cups hemsida⇒

Svennis Cup (3-5 augusti):
Svennis Cup i Torsby i norra Värmland har utvecklats till något mer än en vanlig turnering. Under dagarna tre pågår här en fotbollsfest på 16 gröna planer i ett somrigt Torsby.
Åldersklasser på flicksidan: 10/11, 12/13, 14/15 samt 15/16 år Elit.
Klicka här och läs Svennis Cups hemsida⇒


Färgelanda Cup (10-12 augusti):
Här är det nära till allt (bra mat, fin camping och fina planer). Man har maximerat antalet lag till 130 så det gäller att anmäla sig snabbt.
Åldersklasser på flicksidan: 11, 12, 13/14 och 15/16 år.
Klicka här och läs Färgelanda Cups hemsida⇒VI BJUDER - även på tips om perfekta träningsläger via EckeröLinjen till Åland, Kolbodabaden intill Kalmarsund i Småland samt Hälleviks Camping i Blekinge.
Klicka och läs om dessa tre träningsläger⇒

PENGAR DÅ? - Jodå, vi har tänkt på det också. Visst kostar det pengar att åka på cuper och träningsläger. Vi är välmedvetna om detta och har ett givande samarbete med Kakservice i
Göteborg, som är ett populärt företag bland skolklasser och idrottslag att snabbt och effektivt få in pengar till skolklassen eller laget. Kakservice har funnits sedan 1984. Vilket också visar det företagets styrka att ha hållit så länge i branschen.
Här kan ni läsa vår artikel om Kakservice. Om ni vill besöka företags hemsida klicka här. Men läs gärna vår artikel först. Den ger er en perfekt uppfattning om företaget och dess grundare. En intressant story.

FRÅGOR OCH SVAR - vi som jobbar för tidningen Svensk Damfotboll bjuder er på stor läsning under ett års tid. Vi skriver om både högt och lågt inom svensk damfotboll. Allsvenskan, bredden, cuper och landslag med mera. Varje år ger vi ut 8 nr med drygt 70 sidor i varje tidning - helt i färg, vilket innebär cirka 600 sidor under ett års tid. Hur fungerar det då om man vill beställa tidningen. Vad gäller?
Urban Emilsson, chefredaktör och ansvarig utgivare (bilden) ger svaren.
Läs mer⇒Läs mer⇒

 
Redaktion: Svensk Damfotboll
Kronogatan 23A
462 30 VÄNERSBORG   
  Telefon:
E-mail:
0521-131 70
Kontakta oss


 
Redaktion: Tidningen
SVENSK DAMFOTBOLL
Västra Klintvägen 6
681 52 Kristinehamn 
  Telefon:
E-mail:

Kontakta oss
Allt material på denna website är skyddat enligt svensk upphovsrättlagstiftning. Länka gärna till sidan.