Annons:
Tidningen SVENSK DAMFOTBOLL
Västra Klintvägen 6, 681 52 Kristinehamn
Tel.
Email: redaktionen@svenskdamfotboll.se
Till startsidan...
Svensk Damfotboll (SDF) Mejladress: redaktionen@svenskdamfotboll.se. Detta är en specialtidning om tjejfotboll som utkommer som papperstidning sex gånger om året. Det är en tidning med mycket fint magasinstryck och med UV-lackat omslag. Cirka 70 sidor per nummer! Vi bjuder på spännande läsning om landslaget, intressanta cuper och träningsläger. Tidningen har också en unik profil genom att skriva om såväl Allsvenskan ända ner till div. III. Tidningen startade 1989. 2017 innebär Årgång 29! Hemsidan, svenskdamfotboll.se, har funnits sedan september 2004. I vårt exklusiva Artikelarkiv här nedan kan ni se artiklar ända sedan starten 2004. En unik sammanställning. Under denna text i den blå kolumnen för Presenterade klubbar kan ni exakt se i vilka nummer vi har skrivit om olika klubbar i vårt avlånga land. År för år och i nummer för nummer ända sedan starten 1989. Om ni vill komma i kontakt med oss så är bästa sättet att snabbt sända ett E-mail till den adress som står uppe i det blå fältet till vänster om loggan. Klicka bara på mejladressen så kommer ni direkt till ert mejlprogram. Då vi sällan har möjlighet att svara i telefon under vanlig kontorstid, vill vi att ni mejlar oss istället. Därför står inget telefonnummer angivet. Vi svarar dessutom på alla mejl inom loppet av max 24 timmar, oftast mycket snabbare än så. Under Senaste nytt bjuder vi på nyheter både från oss själva men även från andra tidningar och våra radio och TV-kanaler.
  Till startsidan »  Lyssna på radiosporten » Nyhetsbrev » Artikelarkiv » Onsdag, 20 September 2017 Tid: 23:57
  FILMER - ett nytt inslag är att vi har börjat filma, t.ex. U19-landslaget, Gothia Cup med mera. Här ser ni alla filmer på ett och samma ställe» PRESENTERADE KLUBBAR - Svensk Damfotboll har funnits sedan 1989. Här ser vi en unik redovsning över vilka klubbar vi har skrivit om» FACEBOOK - besök gärna vår FB-sida där det också står mycket intressant att läsa om damfotbollen. Läs mer» NOSTALGI - se härliga bilder från den oerhört dramatiska VM-finalen 2011 mellan Japan och USA
i Frankfurt. Läs mer»
 

Meny

Startsida
Föregående...


Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/s/svenskda/www/poll/include/class_mysql.php on line 23
Poll ID 0 does not exist.

PRENUMERERA på Svensk Damfotboll. Du får sex välfyllda nummer för endast 440 kronor (inkl. moms och porto).


Sök på Internet eller
Svensk Damfotboll
Skriv in ett sökord:

Välj sökalternativ:


TillbakaNr 16 av 60HTML | Text | Föreg.    Nästa

NYTT NUMMER PÅ G!

Datum : 2012-03-22


Till startsidan»  Cupspecial»  Senaste nytt»

Torsdagen den 22 marsi 2012
 
 
 
 

» TYRESÖ FF STORSATSAR - med världsspelare som Marta, Caroline Seger och Annica Svensson (bilden ovan) i laget. Matchsekvensen på bilden är från bronsmatchen i VM förra mot Frankrike som Sverige vann med 2-1. Till vänster ser vi Linda "Foppa" Forsberg. Annica är även en mycket viktig spelare i Tyresö FF och vi har nu i detta nummer skrivit om hennes fotbollsliv som inte så många känner till, men som gått spikrakt uppåt. Redan som 16-åring vann hon med Värmlandslaget (hon är från Björneborg) Cup Kommunal där Sveriges olika landskap i en ålder av 16 år gör upp om vem som är bäst. Vi talar även med Annica om TFF:s storsatsning. Dessutom blir det en mycket spännande intervju med tränaren Stefan Fredriksson. Allt som allt blir det nio sidor om Sveriges blivande SM-guldlag?!

 

» IK SIRIUS & DANMARKS IF FRÅN UPPSALA -  damlaget tillhörde förra året Danmarks IF, men är nu överflyttade till IK Sirius där både dam och F17-laget numera spelar. Målsättningen på damsidan
MIKAELA BJÖRKLUND - stark profil hos Sirius.
är att ta en plats bland de sex bästa i Norrettan, vilket i så fall innebär att laget nästa år spelar i den nya Superettan. Så det blir onekligen en intressant säsong. Flickfotbollen under F17 nivå lever dock vidare i Danmarks regi. Så kommande storspelare representerar därmed fortfarande Danmarks IF. Det är vår huvudskribent Stenåke O. Walltin som gjort detta stora reportage. Walltin som en gång i tiden blev svensk mästare hos IK Sirius - fast då i bandy! Han var enormt snabb på skridskorna, det gick undan i en rasande fart, vilket gjorde att han fick smeknamnet "Blixten". Ett smeknamn som lever vidare än i denna dag.

» STAHRES FOTBOLLSAKADEMI
-
 
läs vårt stora reportage om Stahre International
Academy of Football. Academin är belägen i vackra Vaxholm, men här finns spelare från både Sverige, Elfenbenskusten och många andra länder. Även coacherna som instruerar spelarna, såväl tjejer som killar, kan vara både från England och Argentina. Så under en hel vecka kan samtliga spelare få instruktioner på engelska, vilket är både lärorikt och intressant.
Det avslöjas även att man i flickfotbollen i Finland är mer teknisk än i Sverige. Vi har intervjuat kommande storspelaren Julia Tunturi
(se bilden) som spelar i TPS Åbo. Dessutom har man 60-70 11-mannaarenor att spela fotboll inomhus i Finland, medan vi bara har fem sådana stora hallar här i Sverige. Det bådar inte gott för Sverige. Läs om Janne Stahres mycket intressanta Fotbollsakademi i detta nummer av SD.


  » TRÄNINGSLÄGER - vi bjuder på intressanta träningsläger både i Sverige och utomlands.

  
» RÖRELSENS BETYDELSE - under rubriken "Dansa som en fjäril, stick som ett bi" ett klassiskt uttalanden av kungen av boxning, Muhammad Ali, skriver sjukgymnasten Henrik Edfeldt om rörelsens enormt viktiga betydelse. Henrik har varit i England, fotbollens verkliga Mekka (ursäkta Italien, men så är det!) och blivit skolad av den legendariska Johanne Elphinson (se bilden).
Fotbollens stora mästare när det gäller rörlighet är Leonel Messi, FC Barcelona och Marta, Tyresö FF. Läs denna mycket intressanta artikel som finns exklusivt på mittupplaget i detta nummer. Garanterat intressant!

» FYLLIGA KLUBBREPORTAGE - blir det även om Lerums IS utanför Göteborg, Hovshaga AIF från Växjö, Fanna BK från Enköping, Kronans FK från Edane i Värmland, Råtorps IK från Karlstad, Lindome GIF från Göteborg samt Kalmar Södra.

ALLT DETTA OCH MER DÄRTILL KAN DU LÄSA I NUMMER 2 AV SVENSK DAMFOTBOLL - EN TIDNING PÅ HELA 72 SIDOR SOM UTKOMMER DEN 30 MARS!!
Beställ den idag. SD är en tidning som inte säljs över disk utan går enbart att beställa via internet. 

Klicka här för beställning⇒

Vi har här i Nyhetsbrevet presenterat de 17 turneringar som får ynnesten att synas i vår mycket stora cupbevakning.

- besök vår nya Facebooksida där vi länkar till både egna och andra intressanta händelser inom damfotbollen. Gå gärna in och Gilla oss.
Klicka här⇒


BRA ELLER DÅLIGT? -
är det bra eller dåligt att regeln om farmarlag "skrotas" i år och inte längre får förekomma. Detta enligt FIFA:s regelsystem. Tycker du att det är bra eller dåligt? Delta i vår omröstning på startsidan. 
Klicka här och rösta⇒

 
EXKLUSIV CUPBEVAKNING -
vi bjuder på utsökta cuptips både i Sverige och utomlands både i tidningen och inte minst här på webben. Vi har skrivit om nedanstående cuper på ett utförligt sätt, där vi tagit reda på priser att delta i turneringarna, antalet matcher man får spela som minst, vilka länder som deltar i turneringarna, kringaktiviteter och  mycket, mycker mer. Vi presenterar cuperna på svenskdamfotboll.se, precis som nedan, i datumordning. I varje artikel finns det också väldigt fina bilder till varje turnering som gör att man längtar till sommaren.
Klicka här för att se alla cuper och få all info⇒

Följande turneringar tipsar vi om
(presenteras i datumordning från juni till augusti):

Nörhalne Cup (Danmark, 17-20 maj):
Detta är en mycket välorganiserad turnering. Lagen som deltar här får möta många nya och intressanta motståndare på härligt gröna fotbollsplaner.
Åldersgrupper på flicksidan: 11, 13, 15 och 18 år.
Klicka här och läs Nörhalne Cups hemsida⇒

Aroscupen (28 juni-1 juli):
Aroscupen i Västerås är en turnering som bl.a. bjuder på spännande internationellt motstånd. Cupen drivs av en rutinerad och bra organisation med bra förläggningar.
Åldersgrupper på flicksidan: 9, 11, 12, 13, 14 och 15/16 år
Klicka här och läs Aroscupens hemsida⇒

Örebro Cupen (28 juni-1 juli):
Här deltar många tjejlag varje år. Örebro Cupen är Sveriges största cup när det gäller finska lag. Mer än 70 finska lag är med här varje år. Man har en utmärkt service.

Åldersklasser på flicksidan: 10, 11, 12, 13, 14 och 16 år.
Klicka här och läs Örebro Cupens hemsida⇒

Piteå Summer Games (29 juni-1 juli):
PSG är landets näst största fotbollsturnering där tjejerna verkligen kommer i fokus. Här kan man också spela fotboll under midnattssolen, vilket är mycket populärt.
Åldersgrupper på flicksidan: 10, 11, 12, 13, 14, 15 och 16 år Elit.
Klicka här och läs Piteå Summer Games hemsida⇒


Skadevi Cup (29 juni-1 juli):
Skadevi Cup i Skövde erbjuder matcher mot bra motstånd, på fina planer och med bra domare. Mellan matcherna besök gärna norra Europas häftigaste äventyrsbad.
Åldersgrupper på flicksidan: 12, 13, 14 och 15/16 år.
Klicka här och läs Skadevi Cups hemsida⇒


Skinnarcupen (29 juni-1 juli):
Skinnarcupen i Malung är cupen som har precis allt inom gångavstånd. Du parkerar bara bilen sedan finns allt där. Mat, logi och fantastiska gräsplaner.

Åldersgrupper på flicksidan: 10/11, 12/13, 14/15.
Klicka här och läs Skinnarcupens hemsida⇒


Åhus Strand Beach Soccer (30 juni-8 juli):
När man hör Beach Soccer så tänker man genast på Brasilien och den långa sandstranden Copacabana. Men nu finns denna härliga spelform även i Sverige.

Åldersklasser på flicksidan: Från 10 år upp till senior.
Klicka här och läs Åhus Strand Beach Soccers hemsida⇒

SM i Swampsoccer (6-7 juli):
Upplev SM i Swampsoccer i Storuman, 24 mil nordväst om Umeå. Denna turnering spelas alltid i gyttja och lera så man blir onekligen geggig efteråt. Men det är bara roligt.
Åldersklasser på flicksidan: Upp till 16 år.
Klicka här och läs Swampsoccers hemsida⇒


Cup No. 1 (Fredrikshamn, Danmark, 9-14 juli):
Cup No.1 är turneringens nya namn. Sedan starten 1984 har man hetat Dana Cup No. 1. Till 2012 förväntar man sig 250 lag från 20 nationer.
Åldersklasser på flicksidan: 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 19 år.
Klicka här och läs Cup No1:s hemsida⇒


Gothia Cup (Göteborg, 15-21 juli):
Gothia Cup är världens största fotbollsturnering för ungdomar. 2011 deltog 1570 lag från 70 länder och över 50 procent av lagen kommer från utlandet!
Åldersklasser på flicksidan: 12, 13, 14, 15, 17 och 19 år.
Klicka här och läs Gothia Cups hemsida⇒


Dana Cup (Hjörring, Danmark, 23-28 juli):
Dana Cup är känt för att ha en fantastisk organisation och bra mat så att deltagarna kan prestera max på planen. Här deltar drygt 800 lag från hela världen.
Åldersklasser på flicksidan: 12, 13, 14, 15, 16, 17 och 19 år..
Klicka här och läs Dana Cups hemsida⇒


Football Festival Denmark (24-29 juli):
Den härliga fotbollsfestivalen i Århus firar 10-årsjubileum under 2012. Detta är en toppkvalitet turnering. Inte bara på planen utan också utanför.

Åldersklasser på flicksidan: 13, 14, 15, 17 och 17 år Elit.
Klicka här och läs Football Festivals hemsida⇒


Cup Denmark (Ishöj, 26-29 juli):
Detta är en internationellt präglad turnering. Cup Denmark arrangeras i ett unikt samarbete mellan Here We Go Sport In Sweden AB och mästarklubben LdB FC Malmö.
Åldersklasser på flicksidan: 13/14, 15, 16 och 17 år.
Klicka här och läs Cup Denmarks hemsida⇒


Umeå Fotbollsfestival (26-29 juli):
Denna cup har genom alla år, 28 år i rad, utvecklats och finslipats till ett arrangemang av hög klass. Satsningen på flicksidan är stor. 43 procent av lagen var flickor 2011.
Åldersklasser för flickor: 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 17 år, dam.
Klicka här och läs Umeå Fotbollsfestivals hemsida⇒


Norway Cup (Oslo, Norge, 29 juli-4 augusti):
Norway Cup firar 40 årsjubileum 2012! Här deltar cirka 1500 lag varje år. Man fick också pris vid senaste norska idrottsgalan som även TV-sändes.
Åldersklasser på flicksidan: 11, 12, 13, 14, 15/16 och 17/19 år.
Klicka här och läs Norway Cups hemsida⇒

Svennis Cup (3-5 augusti):
Svennis Cup i Torsby i norra Värmland har utvecklats till något mer än en vanlig turnering. Under dagarna tre pågår här en fotbollsfest på 16 gröna planer i ett somrigt Torsby.
Åldersklasser på flicksidan: 10/11, 12/13, 14/15 samt 15/16 år Elit.
Klicka här och läs Svennis Cups hemsida⇒


Färgelanda Cup (10-12 augusti):
Här är det nära till allt (bra mat, fin camping och fina planer). Man har maximerat antalet lag till 130 så det gäller att anmäla sig snabbt.
Åldersklasser på flicksidan: 11, 12, 13/14 och 15/16 år.
Klicka här och läs Färgelanda Cups hemsida⇒VI BJUDER - även på tips om perfekta träningsläger via EckeröLinjen till Åland, Kolbodabaden intill Kalmarsund i Småland samt Hälleviks Camping i Blekinge.
Klicka och läs om dessa tre träningsläger⇒

PENGAR DÅ? - Jodå, vi har tänkt på det också. Visst kostar det pengar att åka på cuper och träningsläger. Vi är välmedvetna om detta och har ett givande samarbete med Kakservice i
Göteborg, som är ett populärt företag bland skolklasser och idrottslag att snabbt och effektivt få in pengar till skolklassen eller laget. Kakservice har funnits sedan 1984. Vilket också visar det företagets styrka att ha hållit så länge i branschen.
Här kan ni läsa vår artikel om Kakservice. Om ni vill besöka företags hemsida klicka här. Men läs gärna vår artikel först. Den ger er en perfekt uppfattning om företaget och dess grundare. En intressant story.

FRÅGOR OCH SVAR - vi som jobbar för tidningen Svensk Damfotboll bjuder er på stor läsning under ett års tid. Vi skriver om både högt och lågt inom svensk damfotboll. Allsvenskan, bredden, cuper och landslag med mera. Varje år ger vi ut 8 nr med drygt 70 sidor i varje tidning - helt i färg, vilket innebär cirka 600 sidor under ett års tid. Hur fungerar det då om man vill beställa tidningen. Vad gäller?
Urban Emilsson, chefredaktör och ansvarig utgivare (bilden) ger svaren.
Läs mer⇒ 
Redaktion: Svensk Damfotboll
Kronogatan 23A
462 30 VÄNERSBORG   
  Telefon:
E-mail:
0521-131 70
Kontakta oss


 
Redaktion: Tidningen
SVENSK DAMFOTBOLL
Västra Klintvägen 6
681 52 Kristinehamn 
  Telefon:
E-mail:

Kontakta oss
Allt material på denna website är skyddat enligt svensk upphovsrättlagstiftning. Länka gärna till sidan.